Tuesday, March 29, 2011

9kg!=10kg; Oda crumpului pentru un taran hot si nenorocit din Belint, judetul Timis

Un taran hot si nenorocit din BELINT m-a furat la cantar! Un taran hot si nenorocit din BELINT m-a furat la cantar!

Taranii din Belint vand cartofi la marginea drumului.
Este un lucru ilegal (in mare parte), dar este firesc ca acest lucru sa fie tolerat.
Pe mine nu ma deranjeaza acest lucru si recent am cumparat 2 saci de crumpi de la un taran din Belint. Cu 2,50 RON/kg.

Totul pare OK pana acu. Problema este ca i-am cantarit acasa si am constatat ca am fost furat cu 1 kg la fiecare sac. Asa ca, in loc de 2,50Ron/Kg, am platit 2,77Ron/kg. Iar la supermarket, la Plus, cartoful se vinde cu 2,70Ron/kg. Si Plusul plateste si TVA la stat, 24%.

Oricum, trecand peste toate comparatiile de pret dintre taran si magazin, gestul este mizerabil. Si vine de la un taran. Acest lucru ma enerveaza la culme deoarece consideram ca taranii au acel bun-simt disparut de mult de la oras. Nu spun decat atat:
-un taran hot si nenorocit din BELINT m-a furat la cantar!

3 comments:

  1. Da, dar cei de la Plus sunt modificati genetic, contin substante noceive care iti vor afecta sanatatea pe care vei incerca sa o repari mergand la medici si cumparand medicamente. Costul total al achizitiei de "crumpi" de la Plus depaseste cu mult pe cel al achizitiei de la vanzatorii stradali rurali... :)

    Iar in privinta bunului simt: taranul are antena parabolica, canale porno si acces la OTV. Bunul simt e la cimitir, a fost inlocuit de emancipare.

    Oricum, draguta povestea cu crumpii! :)

    ReplyDelete
  2. A, si era sa uit. Cantarele de persoane, ca cel din imaginea cu sacii de cartofi au o toleranta de +- 2-3kg. Nu sunt deloc concepute pentru cantariri precise, mai ales cand vine vorba de greutati relativ mici, precum 10kg...

    ReplyDelete
  3. La 10 kg, un cantar nu poate gresi cu 2 sau 3 kg. Asta inseamna o toleranta de 20%, 30%, si cred ca acest lucru este aproape imposibil. Dincolo de teoria cantarului, eu cred ca totusi exista o intentie "mica tepuiala" cam la toti comerciantii. Cred ca a disparut modelul "la 10 kg sa mai pun un cartof peste" si a fost inlocuit cu modelul "ce conteaza 9 kg, doar nimeni nu e asa prost sa le cantareasca".

    ReplyDelete